Pitch Eneco – Energie neutraal

3 jaar geleden heb ik mijn huis energie neutraal gemaakt. Zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp een investering van rond de 15000 euro.
Ik bespaar wel 50% op mijn energie kosten, de eerste 10 jaar afschrijving op mijn apparatuur en daarna 10 jaar gratis.

Een verbouwing van 2 maanden en hoge investering kosten, dat is niet praktisch voor de meeste Eneco klanten….laten we het daarom in 1 dag installeren en als energy as a service aanbieden. Een hybride warmtepomp en zonnepanelen op het dak, om mee te beginnen. Met een hybride warmtepomp bespaar je 50% op je gasverbruik en de elektriciteit die de warmtepomp gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen.

We selecteren de klanten die het meeste profijt van dit aanbod hebben. Ik denk dan aan een gezin met een huis uit 2000 die aan een nieuwe cv ketel toe zijn, goed geïsoleerd en een dak op het zuiden. Een energie as a service abonnement gedurende de levensduur van de warmtepomp en zonnepanelen.

We hebben alle kennis in huis om dit te realiseren. Installatiebedrijven hebben ervaring met het installeren van warmtepompen en zonnepanelen. Een nieuw product in CRM, facturatie in MVS. Een nieuwe pagina op online en een mailing via com. Ik schat 100 story points.

Ik heb ook al een potentiële klant. 1000 euro is niet voldoende, ik heb 12000 euro nodig, maar ik betaal het wel terug…..met winst. Bij wie kan ik mijn bonnetjes inleveren? 🙂

Hieronder zie je mijn persoonlijke situatie en een voorbeeld voor een gemiddelde Eneco klant.

Investering in mijn huis was 13000 euro en heeft een terugverdien tijd van 12 jaar (2013);
Energieverbruik voor mijn verbouwing: 2000 kwh, 1000m3, 90 euro per maand, 1080 per jaar

  • Warmtepomp 8000 euro incl installatie; Daikin buitendeel ERLQ006CV3, binnendeel EHBX08CV3, boiler EKHWS200BV3).http://www.daikin.nl/docs/ECPNL12-724.pdf
  • Zonnepanelen/omvormer 5000 euro (incl installatie, Sharp 240Wx12/SMA 3000W)

Mijn huidig elektriciteitsverbruik is minder dan 2950 kwh (de opbrengst van de zonnepanelen) en mijn gasaansluiting heb ik laten verwijderen. Begane grond is voorzien van uitsluitend vloerverwarming (400 meter vloerverwarming slangen on 40m2 in 4 groepen), op de eerste verdieping heb ik normale radiatoren. Ik maak overal gebruik van LED verlichting, energie zuinige apparatuur en inductie kookplaat. Temperatuur is gemiddeld 22 graden, dag en nacht. In de winter wordt er verwarmt en in de zomer wordt er gekoeld. Mijn deurbel heeft zijn eigen zonnepaneel 😉http://solarbell.nl/

Voorbeeld voor een gemiddelde Eneco klant: 3100 kwh, 1400m3, 130 euro per maand, 1560 per jaar.

  • Altherma Hybride 8kW = 6000 euro (incl btw/installatie),
  • Zonnepanelen 5000 watt, incl omvormer = 6000 euro (incl btw/installatie)

Nieuwe situatie vergt een investering van 12000 euro en heeft een terugverdien tijd van 12 jaar;
0 kwh, 700m3 , 45 euro per maand, 540 per jaar. Hierbij ga ik uit van een over gedimensioneerde warmtepomp en zonnepanelen zodat de klant kan doorgroeien naar volledig energie neutraal door o.a. gebruik te maken van beter isolatie, radiatoren die geschikt zijn voor lage temperaturen en vloerverwarming.

Leave a Reply